Hamburger s lososem
Suroviny
- 400–600 g filetů z lososa bez kosti a kůže
- olej na smažení
- 1/2 lžičky másla
- housky na hamburger
- 2 rajčata
- 1 okurka
- ledový salát
- 1 cibule
- sůl a pepř
Suroviny
- 1 lehkou zakysanou smetanu
- 120 g kečupu
- Hrst čerstvých bylin
- 1/2 jemně nakrájené papriky
- 1/2 jemně nakrájené cibule
Postup
- Smíchejte kysanou smetanu a kečup, přidejte byliny, papriku a cibuli.
- Řádně promíchejte, dresink odstavte a připravte si lososa.
- Nakrájejte filet na plátky silné 1–2 cm, osolte a opepřete.
- V pánvi rozehřejte olej a přidejte máslo.
- Smažte filety 1–2 minuty z každé strany.
- Podávejte lososové filety v houskách se salátem, plátky okurky, rajčat a cibulí s několika lžičkami dresinku.
- Hamburger můžete podávat také se sýrem.
- Chutné kreativitě se meze nekladou.