Pikantní krevety na víně se sušenými rajčaty, opečená bagetka
Suroviny
- 500g čerstvých syrových neloupaných krevet střední velikosti
- citronová nebo limetková šťáva z 1 ks
- citronová kůra
- 1-2 stroužky česneku
- olivový olej
- 1 lžíce másla
- 5-6 ks sušených rajčat
- 200 ml bílého vína
- 1 čerstvá chilli paprička
- kapary dle chuti
- hrst petrželky-kudrnky
- špetka soli
Postup
- Krevety naložíme do olivového oleje, utřeného česneku a citronové šťávy a alespoň na 1-2 hodiny dáme do chladničky
- Na nepřilnavé pánvi rozpustíme lžíci másla, do které přidáme naložené krevety, opražíme z obou stran, přilijeme víno a čekáme, až se odpaří. Opražené krevety vyndáme.
- Do pánve přidáme kudrnku, chilli papričku, nadrobno nakrájená sušená rajčata, kapary a deci vody
- Řidší omáčku chvíli povaříme, vrátíme krevety a čekáme, až se vypaří většina tekutiny
- Krevety pak přendáme na talíř a přelijeme omáčkou
- Ozdobíme citronem a podáváme s opečenou bagetkou na salátovém listu