Losos na grilu s petrželkovou omáčkou
Suroviny
- 2 mladé cibulky
- 800 g lososa
- 70 g čerstvé petrželky
- 2 lžičky jablečného octu
- 1 ks červeného peperončíno
- 4 lžičky olivového oleje
- 1 citron
- sůl a pepř
Postup
- Cibulku, petrželku a peperončíno jemně nasekáme.
- Čtyři lžičky olivového oleje, jablečný ocet a citronovou šťávu rozmícháme vidličkou.
- Petrželku, cibulku a peperončíno smícháme s nálevem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- Očištěného lososa nakrájíme na cca 200 g plátky.
- Grilujeme z každé strany, jakmile jsou hotové, potřeme je petrželkovou směsí a můžeme podávat.
- Lososa na grilu s petrželkovou omáčkou podáváme s pečenými cuketami, záleží však na nás, co nám chutná.