Losos s omáčkou z nivy
Suroviny
- 400 g filé z lososa
- 1 menší cibule
- 2 dl smetany na šlehání
- 2 trojúhelníčky taveného sýra
- 100 g nivy
- máslo
- kapary
- sůl a pepř
Postup
- Omytého a osušeného lososa osolíme a osmahneme po obou dvou stranách na másle.
- Lososa vyjmeme z pánve a dáme na teplejší místo.
- Do výpeku přidáme ještě trochu másla a osmažíme na něm jemně nakrájenou cibulku.
- K osmažené cibulce přidáme trojúhelníčky sýra, nivu a smetanu a vše rozmixujeme mixérem.
- Potom omáčku za stálého míchání prohřejeme a nakonec přidáme kapary.
- Lososa přelijeme omáčkou a servírujeme na nahřátém talíři.
- Vhodná příloha jsou vařené bylinkové brambory, nebo brambory opékané, ale také těstoviny.