Losos se smetanovým špenátem
Suroviny
- 3 stroužky česneku
- 1 dcl smetany ke šlehání
- 450 g mraženého listového špenátu
- 4–6 ks filé z lososa bez kůže
- 1 ks cibule
- citronová šťáva
- sůl a pepř
- máslo či olej
Postup
- Porce lososa bez kůže omyjeme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.
- Mražené špenátové listy necháme povolit a nakrájíme nahrubo.
- Na oleji zpěníme cibuli a česnek, vmícháme špenát, osolíme, opepříme a necháme podusit.
- Když šťáva vysmahne, vlijeme smetanu a prohřejeme.
- V pánvi na másle propečeme lososa z obou stran a můžeme podávat.
- Vhodnou přílohou k pečenému lososu se smetanovým špenátem jsou opečené brambory, ale také bramborové noky.