Losos v chilli marinádě
Suroviny
- 4 filety lososa bez kůže
- lžíci chilli omáčky
- lžičku koření na ryby
- lžíci třtinového cukru
- lžíci panenského olivového oleje
- lžíci citronové šťávy
- půl lžičky rozdrceného čerstvého zázvoru
- špetku mletého kmínu
- sůl, pepř
Postup
- Filety z lososa po obou stranách okořeňte kořením na ryby.
- V misce smíchejte cukr, olivový olej, chilli omáčku, zázvor, kmín, citronovou šťávu, špetku soli a pepř a dobře promíchejte.
- Filet dejte na rozpálený gril a opékejte jej zhruba 6–10 minut (podle tloušťky filetu).
- Během opékání a otáčení potírejte chilli omáčkou, aby se na povrchu vytvořila lesklá glazura.
- Podávejte se salátem z čerstvé zeleniny nebo tradičním salátem coleslaw.
- Jedná se o nejoblíbenější úpravu lososa britského prince Williama :-)