Marinovaný losos na grilu
Suroviny
- 4 steaky z lososa bez kůže
- 4 plátky citronu
Marináda
- mletý černý pepř
- 3 lžíce citronové šťávy
- 50 ml rumu
- 2–4 stroužky česneku
- 1 lžička provensálského koření
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce sojové omáčky
- sůl a olej
Postup
- Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí, pepřem a provensálským kořením.
- Rum promícháme s citronovou šťávou, sójovou omáčkou a medem.
- Potom přidáme česnekovo-bylinkovou pastu a touto marinádou potřeme lososové steaky.
- Odležené lososové steaky osušíme, poklademe kolečkem citronu a jednotlivě zabalíme do alobalu, který předem potřeme olejem.
- Takto připravenou rybu grilujeme z každé strany přibližně 5 minut.
- Marinovaného lososa pečeného na grilu podáváme s pečivem, zeleninou a nejrůznějšími dipy.