Norský losos se žampiony a smetanou
Suroviny
- 400–600 g lososa bez kostí a kůže
- 2–4 porce těstovin
- 100 g slaniny nahrubo nakrájené
- 5–8 žampionů na plátky
- 250 ml kysané smetany
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř (mletý nahrubo)
Postup
- Předehřejte troubu na 150°C.
- Nakrájejte filety lososa na stejně velké díly a na jedné straně je důkladně opepřete.
- Lehce je smažte na nepřilnavé pánvi opepřenou stranou dolů.
- Poté filety osolte a umístěte je na pečící papír na plech.
- Pečte v předehřáté troubě 15 minut.
- Během pečení lososa upečte uvařte těstoviny.
- Usmažte slaninu a žampiony na pánvi, dokud mírně nezhnědnou.
- Smíchejte slaninu a žampiony s uvařenými těstovinami, přidejte kysanou
- smetanu a promíchejte.
- Osolte, opepřete a přidejte česnek.