Steak z mořského lososa s fazolkami
Suroviny
- 250 g čerstvých zelených fazolových lusků
- 1 zakysaná smetana
- 3 lžíce bílého suchého vína
- 2 ks steaku z norského lososa (á 200 g)
- 1 cibule šalotka
- kopr
- citronová šťáva
- zeleninový vývar
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a nakrájíme na delší stejnoměrné kousky.
- Cibuli šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.
- Čerstvý kopr očistíme a jemně usekáme.
- Steaky z lososa očistíme, osušíme zakapeme olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
- Na oleji osmahneme šalotku, vmícháme fazolové lusky a vše krátce orestujeme.
- Potom směs zalijeme vínem. Jakmile se tekutina odpaří, přilijeme vývar a fazolky podusíme do poloměkka.
- Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a čerstvý kopr.
- Podle potřeby fazolky dochutíme a uchováme na teple.
- Na oleji z obou stran opečeme steaky z lososa a ihned podáváme na nahřátých talířích s teplými smetanovými fazolkami.
- Nakonec steak z lososa ozdobíme snítkou kopru a kouskem citronu.
- Jako přílohu zvolíme opékané nebo vařené brambory.