Steak z tuňáka na grilu
Suroviny
- 4 ks steak z tuňáka (výška 2 cm)
- 3 plátky citronové kůry
- 1 lžička drceného pepře
- 1 citron
- čerstvá bazalka
- extra panenský olivový olej
- 4 stroužky česneku
- vinný ocet
- hrubozrnná sůl
Postup
- V mixéru smícháme bazalku, česnek, citronovou kůru a šťávu, vinný ocet, olej, sůl a pepř.
- Do skleněné zapékací mísy nalijeme třetinu marinády a položíme do ní steaky z tuňáka. Zbytek marinády nalijeme na steaky. Dáme do lednice marinovat na 1 - 2 hodiny. Během této doby steaky několikrát obrátíme.
- Připravíme gril na přímé grilování a předehřejeme ho na vysokou teplotu. Až bude grilovací rošt horký, očistíme ho kartáčem a potřeme olejem, aby se nám steaky nepřichytávaly.
- Steaky z tuňáka položíme na grilovací rošt a grilujeme podle naší chuti. Vždy v polovině grilování z každé strany otočíme steaky o 45 stupňů, aby se vytvořila perfektní mřížka na povrchu steaků (otisk grilovacího roštu). Po ugrilování necháme steaky z tuňáka na talíři ještě 2 - 3 minuty odpočinout.
- Steaky z tuňáka na grilu podáváme se zeleninovým salátem.
Zdroj: Vareni.cz (recepty.vareni.cz)