Tatarák z lososa
Suroviny
- 500 g čerstvého (chlazeného) lososa
- 4 šalotky
- 2 malé kyselé okurky
- 4 lžíce olivového oleje
- kapary
- 1 citron
- žloutky
- sůl
- pepř
Postup
- Lososa nasekáme na velmi drobné kostičky nebo vidličkou rozdloubeme na pastu (pokud někoho napadá sahat po mixéru, tak ať na to rovnou zapomene, protože tím by zlikvidoval většinu chuti).
- K tak připravenému lososovi přidáme olivový olej a citronovou šťávu a podle chuti pepř a sůl, vše promícháme.
- Kolem tataráka nasypeme nasekanou cibulku, okurku a kapary a na vrch každého do dolíčku umístíme žloutek.
- Tatarák z lososa si pak každý případně může sám domíchat na talíři za pomocí různých klasických či méně klasických přísad, jako např. kečup, hořčice, worcester atd.
- Jen česnek se moc nedoporučuje, protože by hodně přebil chuť lososa (a i z toho důvodu než začnete klasicky míchat, zkuste jen základ bez přídavků).